Colegii Judetene
Obtine datele de contact ale colegiilor judetene.
Univers Farmaceutic
Viziteaza revista oficiala a Colegiului Farmacistilor din Romania.
CONGRESUL NATIONAL DE FARMACIE 2018
PGEU
EAHP
ON Pharma
Codul de transparenta ARPIM, Comunicare catre farmacisti
Media Kompass – partener al Colegiului Farmacistilor din Romania pentru monitorizarea presei.
Colegiul
Farmacistilor din
Romania


Apara demnitatea si promoveaza drepturile si interesele membrilor sai in toate sferele de activitate; apara onoarea, libertatea si independenta profesionala a farmacistului, precum si dreptul acestuia de decizie in exercitarea actului profesional; asigura respectarea de catre farmacisti a obligatiilor ce le revin fata de pacient si de sanatatea publica.

Stimate profesionist din domeniul sănătăţii,

De comun acord cu Agenția Europeană a Medicamentului (European Medicines Agency, EMA) și cu Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale (ANMDM), deținătorii autorizațiilor de punere pe piață (DAPP), Roche Registration Limited, Novartis Pharma GmbH, și Sandoz S.R.L., doresc să vă informeze cu privire la următoarele aspecte:

Rezumat

  • Dovezile clinice disponibile nu evidenţiază existenţa unui risc crescut de malformaţii congenitale sau avort spontan, în cazul sarcinilor cu expunere pe cale paternă la medicamente care conţin micofenolat. Cu toate acestea, micofenolatul de mofetil (MMF) şi acidul micofenolic (AMF) sunt genotoxice şi riscul nu poate fi complet exclus.
  • În cazul pacienţilor de sex masculin, se recomandă ca aceştia sau partenerele lor de sex feminin să utilizeze metode sigure de contracepţie pe durata tratamentului şi timp de cel puţin 90 de zile după încetarea tratamentului.
  • Riscul pentru femei rămâne neschimbat. Medicamentele care conţin micofenolat sunt în continuare contraindicate la femeile cu potenţial fertil care nu utilizează metode sigure de contracepţie. Aceste medicamente sunt, de asemenea, contraindicate la femeile gravide, cu excepţia situaţiei în care nu există opţiuni alternative adecvate de prevenţie a rejetului de transplant.
  • În cazul pacientelor cu potenţial fertil, trebuie utilizată cel puţin o formă sigură de contracepţie înainte de începerea tratamentului, pe durata tratamentului şi timp de 6 săptămâni după întreruperea tratamentului. Este de preferat, deşi nu obligatoriu, să se utilizeze două forme de contracepţie...
Lipsa Medicament
Colegiul Farmacistilor din Romania pune la dispozitia membrilor sai un instrument de monitorizare a situatiilor aparute in piata in ceea ce priveste modul de aprovizionare a farmaciilor cu medicamente.

Anuntati aici lipsa unui medicament din farmacie, mesajele dumneavoastra urmand a fi preluate, centralizate si comunicate tuturor autoritatilor competente in vederea identificarii unor solutii optime in beneficiul pacientilor.
Reviste creditare EFC
1.Univers Farmaceutic – revista online a CFR - 4 credite/trimestru, in urma cursului online postat la rubric Amfiteatru a revistei si a chestionarului rezolvat. www.universfarmaceutic.ro
2. Practica Farmaceutica - http://farma.com.ro/
3. Farmacist.ro - http://www.versamedia.ro
/abonamente/farmacist-ro
4. Medica Academica- http://www.versamedia.ro
/abonamente/farmacist-ro
5. Farmacia - http://www.revistafarmacia.ro
/abonamente.html
6. Galenus - https://www.revistagalenus.ro
/ultima-ora.html
7. MedFarm - http://www.med-farm.ro/
Colegiul Farmaciștilor din România anunță cu profund regret trecerea în neființă a dascălului care timp de peste o jumătate de secol a slujit profesia de farmacist...


Stimate profesionist din domeniul sănătăţii,

De comun acord cu Agenţia Europeană a Medicamentului (European Medicines Agency = EMA) şi cu Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale (ANMDM), companiile enumerate în anexă doresc să vă informeze cu privire la următoarele...

Va anunțăm ca a fost publicată Ordonanța de Urgența (OUG) 88/2017 in Monitorul Oficial 974/07.12.2017 pentru modificarea si completarea Legii 95/2006 privind reforma in domeniul sănatății, prin care se prorogă termenele prevăzute inițial de Legea 185/2017 (privind asigurarea calității in sistemul de sănătate) referitor la obligativitatea inscrierii in procedura de acreditare la ANMCS. Astfel, prin pct. 13 din OUG se introduce alineatul 5 in cadrul art. 249 din lege...

Stimate profesionist din domeniul sănătății,

De comun acord cu Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) și cu Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (ANMDM), compania Biocodex dorește să vă informeze cu privire la următoarele:

Rezumat

  • Au fost raportate cazuri rare de fungemie la pacienții aflaţi în stare critică sau la pacienţii imnunocomprimişi, inclusiv cazuri cu deces, cărora li s-a administrat Saccharomyces boulardii.
  • Medicamentul Enterol (Saccharomyces boulardii) este acum contraindicat la pacienții în stare critică sau imunocompromiși. Medicamentul Enterol a fost deja contraindicat la pacienții cu cateter venos central...