Colegii Judetene
Obtine datele de contact ale colegiilor judetene.
Univers Farmaceutic
Viziteaza revista oficiala a Colegiului Farmacistilor din Romania.
CONGRESUL NATIONAL DE FARMACIE 2018
PGEU
EAHP
ON Pharma
Codul de transparenta ARPIM, Comunicare catre farmacisti
Media Kompass – partener al Colegiului Farmacistilor din Romania pentru monitorizarea presei.
Colegiul
Farmacistilor din
Romania


Apara demnitatea si promoveaza drepturile si interesele membrilor sai in toate sferele de activitate; apara onoarea, libertatea si independenta profesionala a farmacistului, precum si dreptul acestuia de decizie in exercitarea actului profesional; asigura respectarea de catre farmacisti a obligatiilor ce le revin fata de pacient si de sanatatea publica.

Stimată/e D-nă/D-le Farmacist

Lilly evaluează în permanență modul în care sunt utilizate soluțiile sale terapeutice de către medici și pacienți
pentru a se asigura că își adaptează eficient resursele limitate. Ca parte a acestui proces au fost recent evaluate
produsele ACTOS (DCI Pioglitazonum) și COMPETACT (DCI Pioglitazonum + Metforminum), constatânduse
nivelul scăzut și tendința de reducere ale cererii, precum și creșterea numărului și a disponibilității altor
opțiuni de tratament ale diabetului zaharat de tip 2
Lipsa Medicament
Colegiul Farmacistilor din Romania pune la dispozitia membrilor sai un instrument de monitorizare a situatiilor aparute in piata in ceea ce priveste modul de aprovizionare a farmaciilor cu medicamente.

Anuntati aici lipsa unui medicament din farmacie, mesajele dumneavoastra urmand a fi preluate, centralizate si comunicate tuturor autoritatilor competente in vederea identificarii unor solutii optime in beneficiul pacientilor.
Reviste creditare EFC
1.Univers Farmaceutic – revista online a CFR - 4 credite/trimestru, in urma cursului online postat la rubric Amfiteatru a revistei si a chestionarului rezolvat. www.universfarmaceutic.ro
2. Practica Farmaceutica - http://farma.com.ro/
3. Farmacist.ro - http://www.versamedia.ro
/abonamente/farmacist-ro
4. Medica Academica- http://www.versamedia.ro
/abonamente/farmacist-ro
5. Farmacia - http://www.revistafarmacia.ro
/abonamente.html
6. Galenus - https://www.revistagalenus.ro
/ultima-ora.html
7. MedFarm - http://www.med-farm.ro/
Stimate profesionist din domeniul sănătăţii,

De comun acord cu Agenţia Europeană pentru Medicamente şi Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale, compania Merck Sharp & Dohme B.V. (MSD) dorește să vă informeze cu privire la următoarele:

Rezumat
  • Datele preliminare dintr-un studiu clinic aflat în desfășurare (KEYNOTE-361) au indicat o supraviețuire redusă în cazul monoterapiei cu KEYTRUDA comparativ cu chimioterapia standard, atunci când se utilizează ca tratament de primă linie la pacienții cu carcinom urotelial local avansat sau metastatic ale căror tumori prezintă o expresie scăzută a proteinei PD-L1 (ligandul 1 al receptorului cu rol în controlul morții celulare programate).
Stimate profesionist din domeniul sănătăţii,

De comun acord cu Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) și Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale, compania ViiV Healthcare doreşte să vă informeze cu privire la următoarele:

Rezumat
  • În studiul de monitorizare a rezultatelor la naștere Tsepamo, în curs de desfăşurare, din Botswana, au fost raportate 4 cazuri de nou-născuţi cu defecte de tub neural din 426 de nou-născuţi ale căror mame au rămas gravide în timpul tratamentului cu dolutegravir ca parte a terapiei antiretrovirale combinate. Aceasta reprezintă o incidenţă de aproximativ 0,9% comparativ cu o rată de bază aşteptată de aproximativ 0,1% pentru nou-nascuţii ale caror mame au rămas gravide în timpul terapiei cu alte antiretrovirale.
  • Pe durata evaluării acestui semnal de siguranță, următoarele măsuri sunt recomandate:
Stimate profesionist din domeniul sănătăţii,

De comun acord cu Agenţia Europeană a Medicamentului (European Medicines Agency, EMA) şi cu Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale (ANMDM), compania Amgen doreşte să vă aducă la cunoştinţă următoarele:

Rezumat
  • În studiile clinice, la pacienţii cu afecţiuni maligne în stadiu avansat trataţi cu Xgeva (denosumab) s-au raportat mai frecvent afecţiuni maligne primare noi faţă de cei trataţi cu acid zoledronic.
  • Incidenţa cumulată la un an a afecţiunilor maligne primare noi a fost de 1,1% în cazul pacienţilor trataţi cu denosumab faţă de 0,6% în cazul pacienţilor trataţi cu acid zoledronic.
  • Nu s-a evidenţiat niciun tipar asociat tratamentului în cazul tipurilor individuale sau al diverselor categorii de cancer.

Stimate profesionist din domeniul sănătății,

De comun acord cu Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) și Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale, compania Teva dorește să vă informeze cu privire la următoarele:

Rezumat
  • Un studiu clinic ALLOZITHRO1 care a investigat administrarea pe termen lung a azitromicinei pentru prevenirea sindromului bronșiolitei obliterante la pacienții supuşi unui transplant alogenic de celule stem hematopoietice (TCSH) pentru malignități hematologice a fost încheiat prematur după ce a fost observat un risc crescut de recidive la pacienții cărora li se administra azitromicină, comparativ cu placebo.
  • Deși nu este clar în ce mod ar fi putut azitromicina să contribuie la rata mai mare observată de recidive hematologice, în cadrul studiului, s-a concluzionat că expunerea pe termen lung la azitromicină după TCSH ar putea prezenta riscuri care depășesc beneficiile anticipate.
  • Azitromicina nu este autorizată pentru profilaxia sindromului bronșiolitei obliterante la pacienții supuşi unui TCSH.