Colegii Judetene
Obtine datele de contact ale colegiilor judetene.
Univers Farmaceutic
Viziteaza revista oficiala a Colegiului Farmacistilor din Romania.
CONGRESUL NATIONAL DE FARMACIE 2018
PGEU
EAHP
ON Pharma
Codul de transparenta ARPIM, Comunicare catre farmacisti
Media Kompass – partener al Colegiului Farmacistilor din Romania pentru monitorizarea presei.
Colegiul
Farmacistilor din
Romania


Apara demnitatea si promoveaza drepturile si interesele membrilor sai in toate sferele de activitate; apara onoarea, libertatea si independenta profesionala a farmacistului, precum si dreptul acestuia de decizie in exercitarea actului profesional; asigura respectarea de catre farmacisti a obligatiilor ce le revin fata de pacient si de sanatatea publica.

Stimate profesionist din domeniul sănătății,

De comun acord cu Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) și Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale, compania AstraZeneca dorește să vă informeze cu privire la următoarele:

Rezumat
  • Forma farmaceutică de comprimate a produsului LYNPARZA (olaparib) a fost aprobată de Comisia Europeană în <data deciziei Comisiei UE>.
  • Capsulele și comprimatele de LYNPARZA nu se pot înlocui între ele folosind raportul 1 miligram per 1 miligram din cauza diferențelor referitoare la doze și biodisponibilitate ale fiecărei forme farmaceutice...
Lipsa Medicament
Colegiul Farmacistilor din Romania pune la dispozitia membrilor sai un instrument de monitorizare a situatiilor aparute in piata in ceea ce priveste modul de aprovizionare a farmaciilor cu medicamente.

Anuntati aici lipsa unui medicament din farmacie, mesajele dumneavoastra urmand a fi preluate, centralizate si comunicate tuturor autoritatilor competente in vederea identificarii unor solutii optime in beneficiul pacientilor.
NOUTATI
Reviste creditare EFC
1.Univers Farmaceutic – revista online a CFR - 4 credite/trimestru, in urma cursului online postat la rubric Amfiteatru a revistei si a chestionarului rezolvat. www.universfarmaceutic.ro
2. Practica Farmaceutica - http://farma.com.ro/
3. Farmacist.ro - http://www.versamedia.ro
/abonamente/farmacist-ro
4. Medica Academica- http://www.versamedia.ro
/abonamente/farmacist-ro
5. Farmacia - http://www.revistafarmacia.ro
/abonamente.html
6. Galenus - https://www.revistagalenus.ro
/ultima-ora.html
7. MedFarm - http://www.med-farm.ro/
Stimate profesionist din domeniul sănătăţii,

De comun acord cu Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale, compania Laboratoire HRA Pharma dorește să vă informeze cu privire la registrul de sarcini şi angajamentul luat faţă de Agenția Europeană a Medicamentului referitor la extinderea acestui registru către toţi profesioniştii din domeniul sănătăţii implicaţi în îngrijirea femeilor gravide.

EllaOne (ulipristal acetat 30 mg) este un contraceptiv de urgență indicat a se administra în decurs de 120 de ore de la contactul sexual neprotejat sau eșecul mijloacelor contraceptive utilizate. De la începutul anului 2015, ellaOne poate fi eliberat fără prescripție medicală...

Stimate profesionist din domeniul sănătății,

De comun acord cu Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) și Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale, compania Gedeon Richter Plc. dorește să vă informeze cu privire la următoarele:

EMA reevaluează beneficiile și riscurile asociate cu administrarea de ulipristal acetat (Esmya). Reevaluarea a fost inițiată ca urmare a raportării de leziuni hepatice grave, inclusiv insuficiență hepatică acută care a condus la transplant, la paciente tratate cu Esmya. Pentru o mai bună protecție a pacientelor, s-a convenit asupra următoarelor măsuri temporare, până la finalizarea reevaluării...

Stimate profesionist din domeniul sănătăţii,

De comun acord cu Agenția Europeană a Medicamentului (European Medicines Agency, EMA) și cu Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale (ANMDM), deținătorii autorizațiilor de punere pe piață (DAPP), Roche Registration Limited, Novartis Pharma GmbH, și Sandoz S.R.L., doresc să vă informeze cu privire la următoarele aspecte:

Rezumat

  • Dovezile clinice disponibile nu evidenţiază existenţa unui risc crescut de malformaţii congenitale sau avort spontan, în cazul sarcinilor cu expunere pe cale paternă la medicamente care conţin micofenolat. Cu toate acestea, micofenolatul de mofetil (MMF) şi acidul micofenolic (AMF) sunt genotoxice şi riscul nu poate fi complet exclus.
  • În cazul pacienţilor de sex masculin, se recomandă ca aceştia sau partenerele lor de sex feminin să utilizeze metode sigure de contracepţie pe durata tratamentului şi timp de cel puţin 90 de zile după încetarea tratamentului.
  • Riscul pentru femei rămâne neschimbat. Medicamentele care conţin micofenolat sunt în continuare contraindicate la femeile cu potenţial fertil care nu utilizează metode sigure de contracepţie. Aceste medicamente sunt, de asemenea, contraindicate la femeile gravide, cu excepţia situaţiei în care nu există opţiuni alternative adecvate de prevenţie a rejetului de transplant.
  • În cazul pacientelor cu potenţial fertil, trebuie utilizată cel puţin o formă sigură de contracepţie înainte de începerea tratamentului, pe durata tratamentului şi timp de 6 săptămâni după întreruperea tratamentului. Este de preferat, deşi nu obligatoriu, să se utilizeze două forme de contracepţie...