FII LA CURENT!
Mesajul domnului Prof. Dr. Dumitru Lupuleasa, președintele CFR, cu ocazia Zilei Mondiale a Farmacistului

Stimați colegi,

Suntem în pragul unei noi celebrări, la 25 septembrie, a Zilei Mondiale a Farmacistului, a cărei campanii este condusă, ca în fiecare an, de Federația Internațională Farmaceutică (FIP). Tema anuntată pentru 2022 este:
“Farmaciștii uniți în acțiune pentru o lume mai sănătoasă”.

Citește mai mult...
INVITAȚIE LA WEBINAR!
Webinarul reprezintă o oportunitate ideală de a comunica și de a oferi informații de profil utile!

Dragi colegi,

Vă invităm să luați parte la webinarul cu tema „Comunicarea cu pacientul” organizat de Colegiul Farmaciștilor din România (CFR) care va avea loc pe 27 septembrie 2022, ora 12.00.

Citește mai mult...
COMUNICAT EMA: Medicamentele biosimilare pot fi interschimbabile

EMA și Șefii Agențiilor Medicamentului (HMA) au emis o declarație comună (https://www.ema.europa.eu/documents/public-statement/statement-scientific-rationale-supporting-interchangeability-biosimilar-medicines-eu_en.pdf) prin care confirmă că medicamentele biosimilare aprobate în Uniunea Europeană sunt interschimbabile cu medicamentul lor de referință sau cu un biosimilar echivalent.

Citește mai mult...
ACCESAREA SI UTILIZAREA PORTALULUI PLATFORMEI INFORMATICE

Documentul a fost actualizat. Pentru detalii click aici.

Citește mai mult...
COMUNICAT EMA: Vaccin adaptat care vizează variantele Omicron BA.4 și BA.5 și SARS-CoV-2 original, recomandat pentru aprobare

Vaccinul adaptat împotriva COVID-19 Comirnaty Original/Omicron BA.4-5 este acum autorizat în întreaga UE. Aceasta urmează unei decizii a Comisiei Europene emisă la 12 septembrie 2022...

Citește mai mult...
In memoriam
Farmacist primar Olimpia Sanda (n. Barbu)

Cu profund regret anunțăm trecerea în eternitate a celei ce a fost farmacist primar Olimpia Sanda (n. Barbu), un coleg cu o înaltă probitate morală și competență profesională, dovedite pe întreg parcursul activității desfășurate în ICSMCF și ANMDM.

Dumnezeu să o odihnească în pace!

Citește mai mult...
COMUNICAT DE PRESĂ EMA: Primele vaccinuri COVID-19 de rapel adaptate, recomandate pentru aprobare în UE

Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) al EMA a recomandat autorizarea a două vaccinuri adaptate pentru a oferi o protecție mai largă împotriva COVID-19. Comirnaty Original/Omicron BA.1 și Spikevax bivalent Original/Omicron BA.1 sunt destinate...

Citește mai mult...
ÎN ATENȚIA COLEGILOR INTERESAȚI

Ministerul Sănătății a afișat pe pagina web a instituției, la sectiunea SPECIALIȘTI / Examene și concursuri naționale:

PUBLICAȚIA privind organizarea şi desfăşurarea examenului pentru obţinere a titlului de medic, medic stomatolog sau farmacist specialist, din sesiunea 12 octombrie 2022...

Citește mai mult...
Stimați colegi,
Relansăm invitația de participare la SONDAJUL nostru de OPINIE, care se poate accesa în secțiunea Consultări profesionale din portalul platformei informatice a CFR.

PROFESIA DE FARMACIST - LA RĂSCRUCE?

Opinia dumneavoastră ne preocupă în mod deosebit!

Ar putea constitui un punct de plecare al acțiunilor noastre viitoare de promovare a drepturilor și intereselor membrilor organizației.

Citește mai mult...