Colegii Judetene
Obtine datele de contact ale colegiilor judetene.
Univers Farmaceutic
Viziteaza revista oficiala a Colegiului Farmacistilor din Romania.
PGEU
EAHP
ON Pharma
Codul de transparenta ARPIM, Comunicare catre farmacisti
Media Kompass – partener al Colegiului Farmacistilor din Romania pentru monitorizarea presei.
Colegiul
Farmacistilor din
Romania


Apara demnitatea si promoveaza drepturile si interesele membrilor sai in toate sferele de activitate; apara onoarea, libertatea si independenta profesionala a farmacistului, precum si dreptul acestuia de decizie in exercitarea actului profesional; asigura respectarea de catre farmacisti a obligatiilor ce le revin fata de pacient si de sanatatea publica.

Comitetul de siguranță al EMA (PRAC) analizează cazurile foarte rare de formare de cheaguri de sânge neobișnuite care au apărut în Statele Unite în urma utilizării vaccinului COVID-19 al lui Janssen. Tipul de cheaguri de sânge raportat, tromboza sinusurilor si a venelor cerebrale (CVST), a apărut, în majoritatea cazurilor, în combinație cu niveluri scăzute de trombocite în sânge (trombocitopenie).

Pentru vizualizare click aici.
Reviste creditare EFC
1.Univers Farmaceutic – revista online a CFR - 4 credite/trimestru, in urma cursului online postat la rubrica Amfiteatru a revistei si a chestionarului rezolvat. www.universfarmaceutic.ro
2. Practica Farmaceutica - http://farma.com.ro/
3. Farmacist.ro - http://www.versamedia.ro
/abonamente/farmacist-ro
4. Medica Academica- http://www.versamedia.ro
/abonamente/farmacist-ro
5. Farmacia - http://www.revistafarmacia.ro
/abonamente.html
6. Galenus - https://www.revistagalenus.ro
/ultima-ora.html
7. MedFarm - http://www.med-farm.ro/
Stimate profesionist din domeniul sănătății, De comun acord cu Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) și Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), compania AstraZeneca AB dorește să vă informeze cu privire la următoarele:

Rezumat
  • O relație de cauzalitate între vaccinarea cu Vaxzevria și apariția trombozei în asociere cu trombocitopenie este...
Secțiunea Legislatie/Ordine ale Ministrului Sanatatii a fost completată cu:
- Ordinul Ministrului Sănătăţii Publice Nr. 1.509 din 2 septembrie 2008 privind aprobarea Nomenclatorului de specialităţi medicale, medico-dentare şi farmaceutice pentru reţeaua de asistenţă medicală.
- Ordinul Ministerului Sănătăţii Publice Nr. 1.141 din 28 iunie 2007 si Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului Nr. 1.386 din 28 iunie 2007 privind modul de efectuare a pregătirii prin rezidenţiat în specialităţile prevăzute de Nomenclatorul specialităţilor medicale, medico-dentare şi farmaceutice pentru reţeaua de asistenţă medicală.

- Concluzia PRAC cu privire la cazurile foarte rare de formare de cheaguri de sânge neobișnuite cu trombocite scăzute, după vaccinarea cu Vaxzevria (vaccinul AstraZeneca COVID-19);
- PRAC evaluează semnalul de sindrom de scurgere capilară după vaccinarea cu Vaxzevria (vaccinul AstraZeneca COVID-19);
- PRAC investighează evenimentele tromboembolice apărute după vaccinarea cu Vaccinul COVID-19 Janssen.

Pentru vizualizare click aici.
Au fost elaborate trei materiale educationale de catre echipa dnei prof. univ. dr. farm. Soroceanu de la disciplina Management, Marketing si Legislație Farmaceutică, Facultatea de Farmacie București, UMF "Carol Davila" București care abordează temele de legislație farmaceutica prezentate și discutate la webinare. Acestea au fost publicate pe portalul platformei informatice, in serviciul Professional, secțiunea Materiale educationale.